Cumpăraţi doar miel din măcelării şi ştampilat şi nu înroşiţi ouăle cu vopsea pentru textile, autoritatea Naţională a Consumatorilor, dacă nu vreţi să sfârşiţi Paştele în spital.
Cumpăraţi doar miel din măcelării şi ştampilat şi nu înroşiţi ouăle cu vopsea pentru textile, autoritatea Naţională a Consumatorilor, dacă nu vreţi să sfârşiţi Paştele în spital.
Protecţia Consumatorilor a întocmit o scurtă listă de lucruri pe care trebuie să le respectaţi pentru a vă asigura că nu veţi avea surprize neplăcute în vacanţa de Paşte.
Indiferent de tipul cărnii, reţineţi că e mai înţelept să o cumpăraţi doar din măcelării şi alte locuri special amenajate.
Carne de miel
Verificaţi dacă există ştampila sanitar – venitară.
Carnea de miel trebuie să fie elastică şi fără suprafeţe lipicioase.
Se transportă cât mai repede acasă şi se păstrează la temperaturi de 0 – 4 grade Celsius.
Peşte
Peştele proaspăt trebuie expus spre vânzare în vase cu gheaţă şi este parţial acoperit de gheaţă.
Nu cumpăraţi peşte cu solzi care se desprind uşor, acoperit cu mucus sau cu branhii de culoare cenuşie sau maro. Branhiile se află sub “urechiuşele” peştelui.
Dacă este vorba de peşte congelat, el trebuie să aibă gura închisă şi ochii bulbucaţi, altfel înseamnă că era alterat în momentul îngheţării.
Vopsea de ouă
Folosiţi doar vopsea cumpărată din lcouri autorizate şi nu improvizaţi – orice altă vopsea, pentru ţesături sau tipografică, poate fi foarte nocivă.