Lucrează la Pizzeria Tonight unde a şi învăţat să prepare pizza, specialitatea italienească preferată de mii de bistriţeni. Dacă atunci când s-a angajat ştia doar să mănânce pizza, acum prepară din minte zeci de sortimente.
Ioan Ciotmonda şi-a încercat norocul prin străinătatea timp de şapte ani. A făcut de toate: a lucrat ca şofer şi în construcţii, cam ca oricare român care merge în străinătate în căutarea unui trai mai bun. În urmă cu doi ani a renunţat la visul european pentru că dorul de casă şi de familie era de nestăvilit. Întors în ţară, bistriţeanul şi-a căutat ceva de muncă şi soarta a făcut să ajungă bucătar într-o pizerie sau, „pizzer", cum spune el. La început nu ştia despre pizza decât că este o specialitate italianească foarte gustoasă. Încet, încet a învăţat cum se face savurosul preparat, de la aluat până la ordinea în care se adaugă ingredientele şi cantităţile de condiment care trebuie folosite. „La început nu ştiam cum se prepară, ştiam doar cum se mănâncă, dar mi-a surâs ideea de a lucra în bucătăria unei pizzerii. Meseria am învăţat-o de la fostul bucătar de aici. Am prins repede toate micile secrete, dar foarte important a fost faptul că am fost dispus să învăţ. Mai greu a fost cu învârtitul aluatului pe degete, dar am învăţat şi asta destul de repede. Avem 48 de sortimente de pizza în meniu pe care le prepar din minte, fără a avea nevoie de reţete", explică Ioan.
Îi place să-şi vadă clienţi mulţumiţi
Pentru Ioan Ciotmonda este foarte importantă mulţumirea clienţilor, aşa că prepară cu multă atenţie fiecare pizza în parte şi este convins că reţetele pe care le face sunt asemănătoare cu cele italieneşti. „ Avem foarte mulţi clienţi italieni, care apreciază pizza pe care o facem, motiv pentru care înclin să cred că se apropie ca gust de cea preparată în Italia. În general, cei care mănâncă pizza la noi se întorc sau