Alimente care ne incalzesc in perioada rece. Vremea rece s-a instalat in Romania si iarna ne bate la usa. Ca sa facem fata frigului de afara, pe langa o vestimentatie adecvata, trebuie sa ne hranim bine. Iata ce alimente trebuie sa consumam. Pe masura ce temperatura scade, creste apetitul de mancare: foarte multi sunt mai infometati in lunile reci de iarna, decat in alta perioada a anului. Organismul solicita mai multe calorii in incercarea de a adauga un strat suplimentar, care sa ne tina de cald si, in acelasi timp, depoziteaza cateva calorii pentru cazul in care nu am avea suficienta mancare in zilele foarte reci. O viata activa si sanatoasa pe timpul iernii, ceea ce include si activitati in exterior, necesita o alimentatie corecta care sa furnizeze energia pentru aceste activitati si, mai ales, sa ne tina de cald, scrie Libertatea.
Gutuile, ideale pentru "stomacul lenes". Suntem ceea ce mancam, iar bolile omului modern sunt dovada ca nu mancam ce trebuie! Drumul cel mai scurt pana la o viata sanatoasa pare a fi drumul pana la piata, acolo unde gasim legumele, fructele si semintele care ne hranesc si ne vindeca in acelasi timp. Click! si dr. farm. Ovidiu Bojor va prezinta incepand de azi, intr-un serial, cele mai bune "alimente-medicament" autohtone. Dincolo de gustul delicios si aroma inconfundabila, gutuile sunt recomandate de specialisti pentru proprietatile lor terapeutice. Iata de ce sunt considerate gutuile un "aliment-medicament": Gratie taninului, pulpa fructului are proprietati astringente puternice. Din acest motiv, gutuile sunt indicate ca antidiareice, mai ales pentru convalescenti, copii si persoane in varsta, deoarece actiunea taninului este atenuata de actiunea emolienta a mucilagiilor. De asemenea, gutuile sunt recomandate ca antihemoragice, in hemoptizie, hemoroizi si hemoragii uterine, noteaza Click.
Cele mai RELE ALIMENTE