•Casa de Vinuri Dancu este printre promotoarele festivalului vinului de la Iasi •"Din punct de vedere al comerciantului si al omului de afaceri, nu ma intereseaza castigul, dar nu vreau sa pierd acest festival", a afirmat Radu Dimitriu
In acest an, Casa de Vinuri Dancu sarbatoreste nici mai mult, nici mai putin de opt ani de prezenta constanta la Festivalul Vinului, eveniment asociat Sarbatorilor Iasilor. Firma mentionata isi asteapta si in acest an vizitatorii in fata Halei Centrale. "Casa noastra de vinuri este o traditie in cadrul Festivalului Vinului. Evenimentul reprezinta pentru ieseni un prilej de sarbatoare si o iesire din cotidian. Este foarte important ca de aceste sarbatori se bucura si oameni din alte parti, si nu doar din Iasi. Sarbatarea Vinului a plecat acum opt ani de zile, la ideea noastra propusa fostului primar", a declarat Radu Dimitriu, patronul Casei de Vinuri Dancu. Printre delicatesele cu care sunt asteptati pelerinii in acest an se numara produse traditionale, precum carnaciorii din carne de oaie, pastrama de caprioara, mistret si nelipsitii mititei. Totodata, un pelerin se poate incalzi cu un pahar de tuica fiarta, tot traditionala, la care se adauga "aperitivele" de sezon, ca mustul alb sau rosu, de preferat a fi servit cu hamsii, prajite sau afumate. Una peste alta, conform patronului Casei de Vinuri Dancu, scopul acestei manifestari nu este neaparat unul generator de profit, ci mai degraba unul de imagine. "Este un adevarat eveniment, deoarece participa mari producatori si distribuitori de vinuri, nu doar din Iasi, ci si din afara lui, iar meniurile sunt diverse. Din punctul nostru de vedere, conteaza mai mult imaginea decat profitul. Din punct de vedere al comerciantului si al omului de afaceri, nu ma intereseaza castigul, dar nu vreau sa pierd acest festival. Ca si meniu, sunt foarte cautate in acest an hamsiile si, i