Margarina este unul dintre ingredientele de bază ale produsului analizat. Aceasta pune în pericol sănătatea sistemului cardiovascular.
CE BEM, CE MÎNCĂM
Margarina este unul dintre ingredientele de bază ale produsului analizat. Aceasta pune în pericol sănătatea sistemului cardiovascular.
Madeleine sînt brioşe cu cremă de ciocolată cu alune care au în compoziţie: făină superioară, margarină vegetală, zahăr, ulei, praf de ouă, lapte praf, sare, vanilie, amidon, praf de copt E 503, potasiu sorbat E 202, cremă de ciocolată cu alune.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca avînd profil nutriţional dezechilibrat, obţinut din făină rafinată sărăcită în macro şi micronutrienţi, combinată cu grăsimi periculoase pentru sănătate (margarină) şi glucide rafinate cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză). Această compoziţie imprimă produsului o densitate energetică foarte ridicată, dar şi încărcătură glicemică înaltă.
Consumatorii trebuie să ţină cont de cantitatea mare de margarină (grăsimi artificiale) din acest produs, mai ales că nu se specifică ce intră în compoziţia acesteia. Oricum, afectează în mod grav sistemul cardiovascular. De asemenea, nu este precizat ce ingrediente intră în compoziţia cremei de ciocolată cu alune.
CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio şi cerebrovasculare, maladii hepatorenale. Persoanele care au alergie la ouă, proteine din lapte, alune, precum şi cei cu intoleranţă la lactoză vor testa produsul în prealabil. Cei care suferă de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus. Produsul analizat este interzis sufer