Îngreunaţi de vinovăţia meselor copioase de Paşte, braşovenii au făcut „procesiuni” către sălile de aerobic şi fitness.
Bucătăria românească este renumită pentru preparate „săţioase”, iar sărbătorile sunt un bun prilej de ospătare. Chiar şi cei mai vanitoşi şi narcisişti creştini cu greu pot rezista fripturii de miel la cuptor, sărmăluţelor în foi de varză, salatelor scăldate în maioneză, ouălor roşii şi cozonacilor. Acum, că răul a fost făcut, creştinii care s-au înfundat în păcate culinare se „spovedesc” în sălile de fitness şi aerobic. „În primul rând ouă, sarmale, cozonac. Am încercat să mănânc seara salată, dar nu mi-a reuşit tot timpul. Şi am mai mâncat multe dulciuri”, ne spune Diana Grigorescu, unul dintre clienţii unei săli de forţă din Răcădău. Alţii au fost mai reţinuţi. „Am mâncat ce mănânc în mod normal. Salată, puţină friptură, trei ouă am mâncat în toată perioada asta. Fără miel, doar puţin pui şi porc”, ne spune un tânăr.
Instructorul Şerban Costin ne spune că întoarcerea braşovenilor în sălile de antrenamente este o obişnuinţă, după Paşte. „Oamenii se refac după abuzurile din ultimele trei zile, pentru că bucătăria românească este renumită pentru mâncărurile sale grase. În rest, este o zi normală la sală”, a declarat Costin.
Cele mai asaltate aparate au fost bicicletele, benzile de alergare şi băncile de abdomene. „Încerc să mai dau jos din kilogramele acumulate nu numai de Paşte, mai ales că nu mă pot abţine de la dulciuri. Acum fac abdomene căci pe burtă, aici, se depun cele mai multe grăsimi”, ne explică Diana Grigorescu. Instructorii îi dau dreptate. „După Paşte este recomandat să faci exerciţii la bicicletă, la banda de alergare, aerobic, spining, iar dacă au condiţie fizică le recomand un program pentru abdomen”, a mai spus Costin.
Sălile de aerobic şi fitness nu sunt tocmai pline, căci nu toţi braşovenii s-au