A inceput sa lucreze la Springtime de cand avea 15 ani, in vacanta de vara, iar initial a fost trimis in gara sa vanda hot dog. A preparat si vandut de-a lungul anilor si shaorma si pizza, pentru ca abia mai apoi sa i se permita sa ajunga in zona corporate a afacerii, detinuta de familia sa. Anul acesta, Maissam Mrad, 25 de ani, a preluat managementul Springtime, unul dintre businessurile controlate de familia Mrad.
L-am intalnit pe Maissam Mrad in restaurantul Springtime de la Piata Victoriei, unde acesta a pregatit o masa plina cu bucate Springtime pentru a le degusta impreuna. Intr-o atmosfera plina de zumzetul specific orei de pranz, gasesc un tanar extrem de matur si cu un mare respect fata de businessul pe care il conduce, munca de o viata a familiei sale.
“Te bucuri cand vezi multa lume in restaurant, iti da un sentiment de bine”, imi spune Maissam in timp ce incercam sa gasim o masa libera pe care sa ni se aduca cele cateva tavi cu mancare.
“Cam de un an am preluat conducerea. Este normal sa vina noua generatie. Este o afacere de familie, unchii mei au multe afaceri si branduri cunoscute si este natural sa existe si o succesiune, sa preiau un brand, niste restaurante”, continua Maissam Mrad, in timp ce imi propune sa ne mutam la o alta masa mai spatioasa, care tocmai s-a eliberat.
Inceputurile lui in Springtime au o istorie de 10 ani in spate. A inceput sa lucreze pe la 15 ani, vindea hot dog in gara vara sau in vacante. “Nu am avut voie sa vin la birou pana nu am trecut prin toate raioanele. Prima oara am vandut hot dog in gara, apoi shaorma, vara, cand afara sunt 30 de grade, iar in interior sunt 60 de grade. Apoi am ajuns la pizza. Intr-o vara am fost trimis la mare, tot in bar, dar la un moment dat mi s-a spus “de azi nu mai intri in bar, raspunzi de picolite”, aveam 17-18 ani la aceea data. Apoi au urmat toate