Aceasta este propunerea pe care le-o fac proprietarii unui parc de distracţii. Ei spun că racul are un conţinut scăzut de grăsime şi nu conţine nici carbohidraţi, astfel poate fi consumat fără a cauza probleme de greutate.
Mititei, cârnăciorii sau pastrama şi-au găsit naşul. Proprietarii unui parc de distracţii oferă o alternativă celor care se gândesc în primul rând la siluetă. Şi pentru că parcul de distracţii dispune şi de şase lacuri, proprietarii vor să facă aici cea mai mare populare cu raci din Europa.
Ideea le-a venit după ce au constat că aceste vietăţi trăiesc deja în aceste ape.
„Vom popula lacurile cu până la 3 tone de raci, ceea ce ar însemna cea mai mare populare de raci din Europa. Provenienţa racilor este de la ferma de raci din Sibiu”, spune Paul Nicolau, reprezentant parc de distracţii.
Până atunci, proprietarii s-au gândit în primul rând să deschidă apetitul braşovenilor care le trec pragul pentru carnea de rac gătindu-i sub ochii doritorilor.
„Într-o oală cu apă asezonată se introduce racul. Acesta trebuie să fie neapărat viu, se introduce în apa clocotindă şi nu se lasă nu mai mult de 5 minute. Apa a fost în prealabil asezonată cu sare, piper, paprika, pudră de usturoi. Toate aceste mirodenii intră în carnea racului şi o fac mult mai specială. Practic după 5 minute, racul se înroşeşte, prinde o culoare frumoasă, atractivă şi se serveşte”, explică reprezentantul parcului, care a mai adăugat că „racul este uşor şi este o carne nobilă. Scopul nostru este să înlocuim practic grătarul şi să deschidem ochii multora pentru consumul de raci”. Potrivit acestuia, o porţie de 100 de grame are doar 1 gram de grăsime, racii fiind consideraţi o sursă esenţială de proteine.
Se mănâncă doar coada şi cleştii
Atenţie însă racul nu se consumă integral. Din acesta se mănâncă doar coada şi cleştii. Preţul un