Este “vedetă” în coşul cu fructe, în sezonul rece, dar conţine şi multe substanţe esenţiale care ne ajută să prevenim o serie de afecţiuni. Iată doar câteva dintre acestea. Este “vedetă” în coşul cu fructe, în sezonul rece, dar conţine şi multe substanţe esenţiale care ne ajută să prevenim o serie de afecţiuni. Iată doar câteva dintre acestea.
Bananele sunt bogate în fier, elementul necesar pentru producerea hemoglobinei din sânge, deci pentru combaterea anemiei.
Potasiul din pulpa acestui fruct aromat are un rol important în reducerea tensiunii arteriale.
Cantitatea sporită de fibre din structura bananelor ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipaţia şi, la nevoie, tratând- o.
Datorită compoziţiei lor păstoase, bananele acţionează ca un “pansament gastric”: neutralizează acizii din alimente, care irită stomacul. De aceea, este singurul fruct recomandat persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer.
Un milkshake dintr-o banană, o linguriţă de miere şi o ceaşcă de lapte calmează stomacul iritat de alcool, reglează glicemia şi rehidratează.