Centrul Vechi al Bucureştiului a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de întâlnire şi de distracţie din Capitală, în cele 160 de localuri deschise aici oprindu-se zilnic în jur de 300.000 de persoane.
La numărul clienţilor români s-a adăugat, în această perioadă, şi cel al turiştii spanioli care au luat cu asalt zona în aşteptarea finalei Europa League care a fost disputată, miercuri, pe Arena Naţională. Cei 40.000 de suporteri care au fost aşteptaţi la eveniment au cheltuit, săptămâna aceasta, circa 8 milioane de euro, dacă se ia în considerare un buget mediu destinat mâncării şi băuturii, în valoare de 200 de euro pe persoană.
FOTO: Alexandru Hojda/Mediafax Foto
Cheltuielile turiştilor au ajuns chiar până la suma de 30 de milioane de euro, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, dacă luăm în considerare şi costurile de cazare, sumele plătite taximetriştilor, taxele de intrare la diferite muzee şi sumele plătite agenţiilor de turism.
gândul vă prezintă o analiză a celor mai noi localuri din centrul istoric al Capitalei şi al costurilor pe care trebuie să le suporte investitorii pentru a-şi putea deschide aici o afacere.
Cât trebuie să investeşti pentru a deschide un local în Centrul Vechi
Investiţiile iniţiale pentru deschiderea unui local în centrul istoric al Capitalei sunt de circa 30.000-170.000 de euro, sumele fiind cheltuite pentru renovarea, amenajarea şi utilarea spaţiilor închiriate de către proprietarii de restaurante, de pub-uri, de baruri sau de cluburi. Pentru a-şi reduce costurile, de cele mai multe ori, ei aleg să se asocieze cu alte persoane în deschiderea unui astfel de local.
Cheltuielile sunt acoperite, în general, din fonduri personale, cei mai mulţi patroni evitând să ia în considerare posibilitatea luării unui credit bancar.
FOTO: Octav Ganea/Publimedia
Cât des