Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2 la sută, respectiv cu 14,4 la sută în octombrie 2013 faţă de luna anterioară, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS) transmis Agerpres. Astfel, în octombrie, cantitatea de carne de vită a ajuns la 9.672 de tone, în urma sacrificării unui număr de 65 de bovine. Numărul de bovine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,7 la sută, respectiv cu 4,6 la sută. În luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 21,5 la sută din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut în octombrie 2013 faţă de septembrie, cu 0,6 la sută până la 358.000 de capete, respectiv cu 2,8 la sută, până la 28.467 de tone. În aceeaşi perioadă, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 93,6 la sută din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,8 la sută, respectiv cu 10,3 la sută. În schimb, la capitolul ovine şi caprine, numărul total de animale sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,7 la sută, 368.000 de capete, respectiv cu 8,2 la sută, până la 5.099 de tone. Tăierile în unităţile industriale specializate care au o pondere de 4,1 la sută din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut cu 28,6 la sută, iar greutatea acestora în carcasă cu 19,8 la sută.
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2 la sută, respectiv cu 14,4 la sută în octombrie 2013 faţă de luna anterioară, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS) transmis Agerpres. Astfel, în octombrie, cantitatea de carn