Aproape 1.000 de kilograme de carne de pui din 20 de tone importate din Anglia au fost vândute, zilele trecute, în trei judeţe. Restul de marfă a fost pus sub sechestru.
Inspectorii DSVSA Cluj au efectuat, săptămâna trecută, controale la două depozite din Cluj, unde au depistat şi pus sub sechestru peste 6.000 de kilograme de carne de pasăre neetichetată corespunzător, de o calitate dubioasă.
Primul depozit, unde au fost găsite 3.000 de kilograme de carne de pui, a fost sigilat în 7 martie. Reprezentanţii DSVSA Cluj au anunţat imediat colegii lor din judeţul Bihor, unde era depozitată marfa. „De la colegii noştri am cerut lista cu operatorii care au preluat carne din acel lot şi aşa am aflat că un alt operator din Cluj a adus de la Oradea 3.990 de kilograme", a spus Alexandru Duma, şeful DSVSA Cluj.
Carne stricată sau nu?
Pe eticheta de la producător, carnea figura ca refrigerată, însă carnea a fost congelată. „Nu se ştie dacă s-a respectat procedura de congelare sau dacă marfa este stricată. Cert este că marfa nu a fost etichetată corespunzător, motiv pentru care 19.140 de kilograme sunt sub sechestru la depozitul de frig al companiei Galassini din Oradea. 855 de kilograme de carne au fost vândute", a declarat Traian Bejan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.
Cele 855 de kilograme de carne de pui de calitate dubioasă au ajuns la consumatori din trei judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Alba.
Cele 6.135 de kilograme de carne de pui s-au întors din Cluj la Oradea. Astfel, din întreaga marfă, 19.110 kilograme au fost puse sub sechestru sub supravegherea inspectorilor DSVSA Bihor.