Proprietarii de pensiuni din zona Bran-Moeciu contracarează ofertele hotelurilor cu plimbări cu căruţa, focuri de tabără şi muncă în gospodărie.
Ca să uite de stres, turiştii sunt invitaţi să ia parte la activităţile gospodăreşti. Musafirii pot învăţa să taie lemne cu maiul sau să mulgă vaca. Iubitorii de animale pot petrece ore întregi în compania mieilor şi viţeilor, care au nevoie de îngrijiri speciale.
„Mi se pare extraordinar să am ocazia să hrănesc sau să îngrijesc animalele din curte. Mă simt ca într-o fermă, în care nu am avut până acum niciodată ocazia să pătrund. Este extraordinar pentru orice om crescut la oraş", a spus Andreea Bangală, una dintre tinerele care îşi va petrece vacanţa de Paşte la Bran.
Reţeta este una de succes, mai ales în cazul familiilor care nu au avut şansa să experimenteze „viaţa la ţară". Mari amatori de o vacanţă rustică sunt şi copiii, care se pot juca în aer liber, în curtea generoasă din spatele casei.
Servire „pe cablu"
Un proprietar de la o pensiune din Bran a născocit o invenţie, special pentru turiştii care vin la munte de Paşte. Gazdele îşi vor servi musafirii cu ajutorul unui funicular. Mâncarea şi băutura sunt aşezate cu grijă într-un coş, şi, de la uşa bucătăriei, sunt trimise un kilometru distanţă, până la foişorul unde va fi pregătită masa festivă.
„Mi-a venit ideea de a realiza un funicular pentru a ne uşura munca, în primul rând. Turiştii care petrec în foişor pot primi, astfel, mâncarea direct de la bucătărie. Aşezăm frumos platoul într-un coş şi în 30 de secunde musafirii sunt serviţi. La fel procedăm cu băuturile", a explicat Gelu Mogan, proprietarul Vilei Niculina, din Moeciu de Jos.
Petreceri rustice
Mâncarea pregătită de gazde pentru Paşte este 100% ecologică. Delicatesele de pe mese vor fi gătite de gospodine după reţetele moştenite de la bătrânele familiei.