Oamenii sunt fascinaţi într-un mod straniu de ceea ce mănâncă alţi oameni, mai ales dacă aceştia din urmă sunt personalităţi sau chiar şefi de stat. Revista Mentalfloss prezintă 10 meniuri de Crăciun care fac parte sau au făcut parte din cinele de sărbători ale mai multor preşedinţi americani.
1. 1790 - George Washington
Crăciunul petrecut la Mount Vernon aducea, implict, o cina grandioasă. Pe lângă deja celebrul lichior de ou consumat de Washington, preşedintele prefera supa de ceapă, scoicile, heringul fiert, budinca de Yorkshire, friptura de porc, curcanul cu umplutură de castane, carne de vacă fiartă cu sos de hrean, şuncă Virgina, fasole albă, sos de ghinde, ţelina la cuptor cu migdale, cartofi dulci, pepene galben murat, afine condimentate, dar şi plăcinte cu mere şi cireşe.
Avea de fapt mai multe tipuri de desert, de la jeleu de prune, bulgări de zăpadă, îngheţată, până la celebra budincă de prune, şi, în plus o garnitură de fructe, nuci, brânză şi băutură alcoolice fără ou.
2. 1887 - Grover Cleveland
După un mic dejun sănătos cu portocale, ouă fierte şi macrou sărat, preşedintele SUA din acea vreme, împreună cu familia şi invitaţii săi, erau serviţi cu scoici, peşte, friptură de gâscă, salată de homar, postârnac, gulii, orez fiert, budincă de prune, îngheţată de vanilie, o diversitate de plăcinte, fructe, bomboane, prajiturele şi cafea.
Reţeta de budincă cu prune de la Casa Albă reprezenta un monstru de proporţii culinare: începe cu o cană de grăsime de vacă, urmată de cel puţin alte 16 ingrediente, are 12 paşi de preparare, patru ore de fierbere, şi peste toate acestea se adaugă o reţetă de sos de brandy care are nevoie de o "felie de unt la fel de mare ca un ou". Nu e de mirare, totuşi, că preşedintele Cleveland era un o persoană supra-ponderală.
3. 1907 – Teddy Roosevelt