•Club RS, str.Fatu nr 2A, telefon 213060
Dupa ce mancarurile grecesti preparate la Club RS din 1993 si pana in prezent i-au adus faima de restaurant cu adevarat european, in 1999 clubul a lansat, in Iasi, gastronomia unui alt continent - America de Nord - prin deschiderea, intr-o moderna cladire situata la aceeasi adresa, a unui club mexican. Restaurantul a devenit acum un adevarat complex ce adaposteste un salon grecesc, o cafenea greceasca si un salon mexican.
Managerul Constantin Mazilu a realizat la Club RS un adevarat joc al contrastelor. Partea greceasca a localului poarta amprenta inconfundabila a elenismului. Peretii sunt imbracati in lambriuri, mesele sunt aranjate in stil clasic, aranjamentul fiind completat de acvarii cu pesti si broaste testoase. Atmosfera intima este imbogatita de un meniu rafinat si exotic.
Desi bucataria greceasca si cea romaneasca sunt aproape surori, condimentele folosite sunt diferite, ne-a dezvaluit Constantin Mazilu. Asa se face ca la Club RS puteti gusta o multime de preparate deosebite: aperitive ca "ktipity" cu branza condimentata; "tsatsiky" ce contine castraveciori, smantana, usturoi; sau salata "horiatiky" cu branza, castraveti, rosii, oregano si care, la un gramaj de 400 gr., costa 30.000 de lei. Specialitatea casei este "Giros" cu carne de porc si tsatsiky - 40.000 de lei. Alte mancaruri reprezentative pentru restaurantul grecesc sunt: musaca cu vinete, carne de vita si cartofi cu sos Bechamel - 35.000 de lei, dar in special cotletul de porc RS, cu creier condimentat - 55.000 de lei (300 gr.).
Dupa atmosfera clasica din salonul grecesc nici nu banuiesti ca in partea opusa te asteapta un modern salon mexican. "Cand am inceput amenajarea restaurantului am luat legatura cu omul nostru din America; el stia cum trebuie sa arate un asemenea local. Dupa ce am terminat, am trimis pozele cu inte