Pe data de 24 aprilie, ora 12.00, a avut loc la Ceainăria Cărtureşti lansarea cărţii de nutriţie Nu hrăni cancerul!, ai cărei autori sunt Dr. Pavel Chirilă, alături de Cristela Georgescu şi Mădălina Popescu. Cartea este un ghid pentru o alimentaţie corectă şi echilibrată, cu rol de prevenire a bolilor grave, dar şi de recuperare a celor aflaţi în convalescenţă în urma unor suferinţe cronice.
În prima parte, volumul Nu hrăni cancerul! identifică alimentele dăunătoare şi oferă alternative sănătoase, care să fortifice organismul. Ultima parte constituie o colecţie de reţete uşor de preparat în orice casă.
“Nu hrăni cancerul” îşi propune să constituie un ghid de alimentaţie pentru fortificarea organismului. Principiile sănătoase conţinute în paginile acestei cărţi încearcă să propună o alternativă pentru prevenirea îmbolnăvirilor cronice, dar şi pentru recuperarea celor care au trecut prin tratamentele incipiente de vindecare a cancerului.
În România, 57 de pacienţi află zilnic că sunt bolnavi de cancer, acesta fiind cea de-a doua cauză a mortalităţii, atât la nivel naţional, cât şi european. Cancerul este o maladie împotriva căreia lupta purtată este una anevoioasă, motiv pentru care este necesar ca armele cele mai eficiente să fie la îndemână, iar sprijinul acordat celor afectaţi de această boală să fie cât mai complet. Stilul de viaţă influenţează calitatea vieţii, iar alimentaţia este un aspect decisiv în ceea ce priveşte traiectoria stării de sănătate.
Concepută ca un plan de bătaie împotriva cancerului, cartea are capitole dedicate atât identificării alimentelor dăunătoare, cât şi trecerii în revistă a alimentelor sănătoase şi a unor principii esenţiale pentru prepararea acestora, precum şi un reţetar cu propuneri gustoase şi uşor de preparat pentru orice vârste şi pentru orice preferinţe. Este un volum uşor de parcurs, într-o p