Un meniu bogat în legume, fructe, seminţe şi cereale limitează efectele oboselii Orezul brun, ţelina, varza, migdalele sau seminţele de susan introduse în dietă ajută organismul să
Un meniu bogat în legume, fructe, seminţe şi cereale limitează efectele oboselii
Orezul brun, ţelina, varza, migdalele sau seminţele de susan introduse în dietă ajută organismul să facă faţă solicitărilor cotidiene.
Agitaţia cotidiană, priorităţile profesionale şi financiare secătuiesc organismul de vitamine, minerale şi enzime. În astfel de situaţii apar diverse simptome specifice stresului: creşte tensiunea arterială, dereglările digestive, neliniştea şi insomniile.
Dr. Gillian McKeith, apreciat medic nutriţionist şi director al renumitei McKeith Clinic din Londra, Marea Britanie, pledează în cartea sa, "Eşti ceea ce mănânci", în favoarea unui program nutriţional alcătuit anume pentru a menţine sănătatea.
În acest sens recomandă alimentele care trebuie incluse în dieta noastră cotidiană care să limiteze efectele stresului.
1 Orezul brun. Prin consumul acestei cereale bogate în carbohidraţi, în organism se instalează buna dispoziţie şi vigoarea, datorate, mai ales, serotoninei, prezente în bobul acestei specii de orez. Cei care includ în dieta lor mai mult orez brun se bucură de o energie susţinută.
2 Ţelina conţine substanţe care scad tensiunea arterială, cresc diureza şi combat litiaza renală. O salată de ţelină, consumată seara, la cină, alungă insomniile şi induce un somn odihnitor.
3 Varza este o sursă de vitamine antioxidante - A, E şi C - care combat stresul. De asemenea, serotonina rezultată în urma unor procese chimice din corpul nostru contribuie la ridicarea moralului, înlăturând stresul.
4 Fructele de pădure în general au efecte antistres.Trebuie să mâncăm mure şi zmeură, de exemplu, care sunt foarte bogate în Vitam