Eu cred ca nici macar un singur bob de piper nu e mai « natural » la Nana Natural Food decat la orice alt restaurant din Bucuresti. Nu spun ca nu ar fi, doar ca eu nu cred asa ceva. Ce pot garanta, insa, e ca gustul mancarii e mai prost decat la multe altele.
De fapt, conceptul pe care mi se pare ca incearca sa-l transmita cei de la Nana Natural Food e acela de « mancare ca acasa », si ca « natural food »-ul acela e doar un ambalaj de marketing. Gol de continut, ca aproape toate mesajele cu care suntem bombardati zi de zi. La aspect, da, e ca acasa, numai ca la gust iti aduce aminte de cantinele din studentie. Asta daca nu ai fost de curand in spital si ai de acolo niste amintiri si mai proaspete.
Dar sa o luam cu inceputul! Cred ca acest Nana Natural Food a fost deschis prima data la parterul unui bloc de pe Campineanu, chiar vizavi de Novotel, intr-un spatiu foarte mic, in care erau vreo trei mese. Tin minte sigla cu numele, era aceeasi, aceleasi culori, verde crud, ca sa-ti lipeasca « naturalul » mai bine de creier. Am auzit ca i-a mers bine, bucurestenii sunt sensibili la lucrurile declarat facute « din suflet », si baga repede mana in buzunar. Ca o baga, e foarte bine, dar sa bage si cealalta mana in foc cum ca mancarea e « nemaipomenita », cum am auzit de cateva ori spunandu-se despre acest mic bistrou, asta aduce a…
Asadar, doamna (« Nana », presupun, daca nu o fi si asta doar marketing) a cumparat sau a inchiriat o casa pe Emanoil Porumbaru, intre Statuia Aviatorilor si Charles de Gaulle, in una dintre locurile cele mai frumoase ale Bucurestiului. E o casa lunga, tip « vagon », cu un etaj scund, despre care nu sunt sigur ca e locuibil. Are si o curte in spate, destul de spatioasa. Totul e amenajat auster, a cantina, cu mese si scaune de plastic, iar salita in care e expusa mancarea arata la fel, ca un mic restaurant cu autoservire. La s