Şase comisii mixte de control pentru supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor agroalimentare în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor pascale vor funcţiona la nivelul judeţului Braşov, s-a hotărât vineri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
Controalele vor viza în primul rând legalitatea funcţionării pieţelor agroalimentare din judeţ, dar şi toate obiectivele care produc, prelucrează, depozitează şi valorifică produsele alimentare, carne de miel, ouă, lapte şi produse din lapte etc.
Echipele de control vor interzice comercializarea produselor care vin din gospodăria proprie fără a avea documente care să ateste provenienţa lor. De asemenea, vor fi sancţionaţi cei care vor comercializa produse într-un spaţiu impropriu sau în sistem stradal.
Pentru sacrificarea meilor există la nivelul judeţului un abator autorizat în localitatea Ucea de Jos şi un număr de 11 puncte avizate temporar în tot atâtea localităţi ale judeţului. În această perioadă vor mai funcţiona şi alte puncte de sacrificare, autorizate temporar de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), prin derogare de la prevederile Regulamentului CE 853/2004.
Pentru ouă şi produse din ouă se vor identifica şi monitoriza toţi producătorii şi comercianţii care valorifică ouă pentru consumul uman.
În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural s-a mai hotărât ca pentru păstrarea liniştii şi a ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale acţiunile specifice să se intensifice, mai ales în locurile frecventate de un număr mare de persoane. Şase comisii mixte de control pentru supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor agroalimentare în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor pascale vor funcţiona la nivelul judeţului Braşov, s-a hotărât vineri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
Controalele vor viza