In cadrul concursului Bar Master Competition, care a avut loc miercuri seara intr-un renumit club iesean, a fost desemnat castigatorul ultimei etape, inainte de marea finala. Marius Balaceanu, sau Benois cum este cunoscut intre prieteni, va reprezenta zona Moldova la finala care va avea loc in luna decembrie la Bucuresti. Evenimentul, organizat de revista Food & Bar Magazine, are ca scop sprijinirea procesului de profesionalizare a barmanilor romani. Competitia are caracter national, iar in urma etapelor care au avut loc pana in acest moment, in finala s-au calificat direct barmanii cel mai bine clasati in etapa zonei de care apartin. Acestora li se vor alatura inca 10 barmani, cei care au acumulat cele mai mari punctaje de-a lungul editiilor. "A fost un concurs foarte lung dar si foarte echilibrat, avand in vedere ca majoritatea concurentilor au fost bine pregatiti. Din pacate, nu am reusit sa particip si la editiile din celelalte orase, dar ma bucur ca merg in finala. Am avut mari emotii, de care oricum nu scapi nici dupa 20 de competitii, insa m-a ajutat foarte mult publicul care a fost super", a spus dupa concurs Marius Balaceanu.
Probele prin care au trebuit sa treaca concurentii de la Iasi au fost, intr-o traducere aproximativa, mixologie si stil de lucru si fler in prezentare. Pentru prima dintre acestea, castigatorul din Iasi a realizat un cocktail Southern Green Pleasure, o combinatie de lichioruri, creme si suc de mere. Marius Balaceanu s-a remarcat in special la proba a doua, unde a uimit invitatii cu jongleriile sale, lasand impresia ca sticlele plutesc pur si simplu prin aer. "Am inceput aceste jonglerii, uitandu-ma cu un prieten pe niste site-uri din afara. Pana sa invat, am spart o multime de sticle, am stricat pereti, ca exersam in casa. Am patru ani de cand fac acest lucru si pot sa spun ca la serviciu chiar ma distrez. Trebuie sa-ti plac