Carnea de miel pentru masa pascală a apărut deja în magazine. Micii comercianţi vor ieşi cu marfa în pieţele agroalimentare abia peste câteva zile, ieri fiind prima zi în care s-a putut face sacrificarea mieilor conform măsurilor autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară. Aşa se face că nici în Piaţa Star, nici în Piaţa de la Gară carnea de miel nu a fost pusă încă în vânzare. În supermarket-uri, preţul unui kilogram de carne de miel variază între 17 şi 18,5 lei.
În acest an, mieii destinaţi comercializării nu vor putea fi tăiaţi în gospodării, ci doar în centre speciale, ce au primit avizul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV). Perioada de tăiere „autorizată” a mieilor a început ieri şi va dura până în 7 aprilie.
În această perioadă, inspectorii DSV şi ai OJPC vor constitui echipe mixte pentru a controla toate unităţile de producere, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine animală. De asemenea, în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, vor fi organizate filtre pe principalele artere rutiere, formate din echipe mixte alcătuite din medici veterinari şi jandarmi. Totodată Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au program prelungit. Carnea de miel pentru masa pascală a apărut deja în magazine. Micii comercianţi vor ieşi cu marfa în pieţele agroalimentare abia peste câteva zile, ieri fiind prima zi în care s-a putut face sacrificarea mieilor conform măsurilor autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară. Aşa se face că nici în Piaţa Star, nici în Piaţa de la Gară carnea de miel nu a fost pusă încă în vânzare. În supermarket-uri, preţul unui kilogram de carne de miel variază între 17 şi 18,5 lei.
În acest an, mieii destinaţi comercializării nu vor putea fi tăiaţi în gospodării, ci doar în centre speciale, ce au primit avizul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV). Perioada