* Speram (de fapt, chiar banuim!) ca in perioada asta, care a trecut de cind nu ne-am mai vazut (de data trecuta, mai precis), ati petrecut cum trebuie si ca petrecerea inca n-a ajuns la jumatate - continua zilele dintre Craciun si Revelion, apoi vine Revelionul, urmat de Sfintul Vasile, apoi zilele dintre Sfintul Vasile si Sfintul Ioan, apoi Sfintul Ioan, desigur, apoi zilele de dupa Sfintul Ioan, apoi mai e de sarbatorit prima zi in care mergeti la serviciu incarcat cu chef de munca etc. Oricum, sa revenim la ale noastre, ca sint chefurile in toi de-a lungul patriei, nu se mai aude om cu femeia lui de la atita clinchet de pahare: * Oricare gospodina cunoaste, fara indoiala, continutul unei placinte de calitate, indiferent ce ingrediente de baza ar contine aceasta: mere, stafide, brinza, varza, viezure, minz, mos etc. O asemenea placinta necesita timp, abnegatie, investitii financiare, truda, sacrificii etc. Din fericire, mai exista o varianta de placinta, ideala pentru mesele festive la care vin, de obicei, invitati nehaliti de la Revelionul trecut, porniti sa consume ca termitele, de toata contravaloarea cadourilor simbolice pe care vi le-au adus (cravata, bomboane expirate, sticla de vin spumos si bibelou expirat). Aceasta este placinta cu ravase; avantajele ei sint nenumarate. Principalele foi de placinta utilizate sint deosebit de subtiri si de albe, fiind de felul lor foi de scris cumparate de la papetarie sau furate din imprimanta de la serviciu si, in loc de umplutura pe baza de mere, stafide, brinza sau altele, se vira in placinte ravase scrise pe hirtii mai mari sau mai mici, in functie de cite aveti sa reprosati celor care vor gusta din ele. Daca vreti sa faceti in noaptea festiva de Revelion o placinta cu ravase pentru invitatii dumneavoastra, aveti multa grija; unii n-au avut destula grija in anii precedenti, asadar iata ce s-a intimplat: * Din caile re