Botoşăneanul inventează reţete după personalitatea clienţilor şi speră să lucreze pe un vas de croazieră. Dumitru Huţanu, sau Tică, aşa cum îi spun prietenii, a început să lucreze ca barman acum 11 ani.
Cursurile în domeniul alimentaţiei publice îl recomandau pentru această meserie, dar nici prin cap nu i-a trecut că va face carieră în spatele barului.
Tică a fost întâi ajutor de ospătar, apoi chelner, după care a ajuns să fie barman cu acte în regulă. „Meseria asta se fură, dar trebuie să fii şi foarte muncitor, altfel nu rezişti. În plus, trebuie să ştii să lucrezi cu oamenii şi să fii răbdător cu clienţii“, a spus barmanul.
Nu s-a îmbogăţit, dar a avut satisfacţii mari
„Este un job care te ajută să cunoşti oameni, te face responsabil şi te ţine mereu în priză. Nu ai când să te plictiseşti sau să te plafonezi“, recunoaşte tânărul.
În cei 11 ani petrecuţi la bar, Tică a reuşit să descopere secretele tuturor licorilor şi să se joace cu ele în combinaţii unele mai interesante decât altele.
„Îmi place să mă joc cu gusturile. Să aflu care sunt cele mai portivite combinaţii cu votcă şi unde ar trebui adăugată mentă, astfel ca simţurile să fie revitalizate. Este o artă să ştii să creezi o băutură unică, în funcţie de personalitatea clientului“, a spus barmanul.
Tom Collins, Dry Martini, Desert Sun Rise sunt doar câteva dintre cocteilurile cu care Tică Huţanu a dat lovitura şi şi-a format clienţi fideli.
Are reţete pregătite pentru sezonul friguros
Tică participă la concursuri între barmani ca să afle noi secrete. În medie, prepararea unui cocteil durează între trei şi cinci minute. Tică Huţanu are deja pregătite reţete bazate pe votcă, anans şi curacao pentru a le încălzi simţurile botoşănenilor în nopţile geroase.
Profil
Născut: 13.10.1977, Botoşani.
Studii: