Nu are prea multe grăsimi, are legume. Este o supă uşoară şi hrănitoare. Este supa perfectă pentru un prânz. Maestrul bucătar Angela Simion ne-a făcut o demonstraţie de gătit a unor feluri de mâncare gustoase şi perfecte pentru sănătate
După campania Adevărul de Seară „Ştii ce mănânci?" în care am prezentat ceea ce se ascunde în spatele etichetelor frumos colorate ale multor produse alimentare precum pateu, parizer, iaurt, branză topită sau chips-uri, a venit timpul să vă prezentăm o serie de articole despre mâncărurile sănătoase pe care le puteţi consuma în locul celor nocive „desconspirate".
CITEŞTE ŞI:
Ştii ce mănânci? Baza unei alimentaţii sănătoase: laptele şi legumele
Uşor de preparat
Primul fel de mâncare recomandat în această ediţie este supa franţuzească sau supa de ceapă (în termeni populari). Pentru a vedea care sunt ingredientele necesare, cum se prepară şi de ce este benefic organismului acest fel de mâncare, am apelat la unul dintre cei mai buni bucătari din oraş, Angela Simion, de la restaurantul Amadeus.
Campanie „Adevărul de Seară" Ştii ce mănânci?Brânza topită împiedică fixarea calciului în oase
Ingredientele necesare sunt: două cepe mari, 25 de grame de unt, morcovi, 500 de mililitri de zeamă de supă, câteva felii de caşcaval şi crutoanele de pâine.
Modul de preparare este unul simplu şi rapid, iar timpul petrecut în bucătărie pentru o porţie de supă franţuzească este de maximum 15 minute.
„Se taie ceapa cuburi mari şi se pune în tigaie din belşug. Se căleşte în unt, se adaugă morcovul şi se stinge cu vin. Se fierbe bine cu zeama de supă de pui. Între timp preparăm crutoanele cu caşcaval la cuptor. La final, peste supa de ceapă aşezăm crutoanele scoase din cuptor după ce s-a topit caşcavalul şi este gata de servit", spune Angela Simion, bucătar.
Campanie „Adevărul de Seară" Şt