Sase barbati din mediul rural au ajuns la spital dupa ce au mancat cu lacomie din pomana porcului, udata din belsug cu vin. Dupa ce au taiat porcul si au tinut post, cei sase barbati nu au putut rezista ispitei si au mancat pe saturate friptura. Ca meniul sa fie complet, barbatii au consumat si vin. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon i-au diagnosticat pe cei sase pacienti cu indigestie, crize de ulcer si colecistita. Acestora le-a fost administrat tratament perfuzabil si, dupa 24 de ore de la internare, pacientii au fost externati. "Dupa cateva saptamani de post era si normal ca o masa copioasa, bogata in grasimi, sa duca la astfel de situatie. Mai mult, cei sase pacienti au consumat si vin. De obicei cu astfel de cazuri ne confruntam imediat dupa sarbatori, deoarece foarte multe persoane fac abuzuri alimentare si ajung la spital cu fel de fel de complicatii", a declarat dr. Diana Cimpoesu, seful Unitatii de Primire Urgente de la spitalul mentionat.
(M.O.)
Sase barbati din mediul rural au ajuns la spital dupa ce au mancat cu lacomie din pomana porcului, udata din belsug cu vin. Dupa ce au taiat porcul si au tinut post, cei sase barbati nu au putut rezista ispitei si au mancat pe saturate friptura. Ca meniul sa fie complet, barbatii au consumat si vin. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon i-au diagnosticat pe cei sase pacienti cu indigestie, crize de ulcer si colecistita. Acestora le-a fost administrat tratament perfuzabil si, dupa 24 de ore de la internare, pacientii au fost externati. "Dupa cateva saptamani de post era si normal ca o masa copioasa, bogata in grasimi, sa duca la astfel de situatie. Mai mult, cei sase pacienti au consumat si vin. De obicei cu astfel de cazuri ne confruntam imediat dupa sarbatori, deoarece foarte multe persoane fac abuzuri alimentare si ajung la spital cu fel de fel de complicatii", a declarat dr. Diana Cimpoesu, sef