Cele de palmier, de măsline sau de canola (rapiţă) sunt nutritive şi uşor de absorbit de către organism. În plus, reduc nivelul colesterolului Spre deosebire de grăsimile animale, care
Cele de palmier, de măsline sau de canola (rapiţă) sunt nutritive şi uşor de absorbit de către organism. În plus, reduc nivelul colesterolului
Spre deosebire de grăsimile animale, care au carbohidraţi şi proteine, cele vegetale sunt grăsimi pure, 100 la sută, bogate în vitamina E şi acizi graşi Omega 3.
Uleiurile vegetale sunt vedetele meniurilor de vară. Deseori, opţiunile gospodinelor se îndreaptă spre uleiul de măsline, de palmier şi de canola (rapiţă). O lingură din aceste grăsimi vegetale îi asigură organismului circa 120 de calorii. Dar este bine să alegem aceste uleiuri cu multă grijă, în funcţie de celelalte ingrediente folosite în meniul preferat.
Uleiul de palmier scade colesterolul
Concret, când calculăm numărul de calorii, trebuie să ţinem seama că uleiul de măsline are 119 calorii, cel de canola - 124 de calorii, iar cel de palmier - 120.
Originar din Africa, acest ulei se obţine din partea cărnoasă care înconjoară sâmburele, prin zdrobire şi presare, dar şi din sâmburi. Grăsimile de palmier au efecte favorabile asupra organismului pentru că nu conţin colesterol şi sunt absorbite uşor de organism.
Acest ulei rezistă la temperaturi foarte mari, de 230 grade Celsius, şi nu se descompune la gătit. În plus, nu are un miros persitent şi gustul lui nu pătrunde în preparatul culinar la care este folosit.
Cercetări recente au dovedit că la persoanele care folosesc frecvent uleiul de palmier a scăzut nivelul colesterolului. Prezenţa vitaminelor A şi E în compoziţia uleiului de palmier împiedică îmbătrânirea celulară şi stimulează sistemul imunitar, iar betacarotenul îmbunătăţeşte aspectul pielii, favorizează creşterea oaselor ş