În timp ce sedentarismul şi alimentaţia dezechilibrată favorizează depunerea de grăsimi şi de toxine sub piele, sub formă de celulită, o categorie de legume şi de fructe împiedică acest proces.
În timp ce sedentarismul şi alimentaţia dezechilibrată favorizează depunerea de grăsimi şi de toxine sub piele, sub formă de celulită, o categorie de legume şi de fructe împiedică acest proces.
1 Fructele roşii activează circulaţia
Datorită vitaminei P din conţinut, fructele roşii (vişinele, zmeura, coacăzele) menţin elasticitatea vaselor de sânge şi stimulează circulaţia sanguină, îngreunată în caz de cellulitis. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, fructele roşii întârzie îmbătrânirea celulară.
2 Ţelina are proprietăţi diuretice şi laxative
Legumă cu proprietăţi diuretice şi laxative, ţelina are în compoziţie substanţe amare care activează arderea grăsimilor şi ajută astfel la eliminarea celulitei. Fitohormonii pe care îi conţine combat acumularea de zaharuri şi de grăsimi în ţesuturi.
3 Vinetele inhibă absorbţia grăsimilor
Cu un aport redus de calorii, vinetele inhibă absorbţia grăsimilor chiar din timpul mesei, stopând astfel procesul prin care lipidele ajung în sânge. Atenţie însă, specialiştii te sfătuiesc să nu le găteşti cu prea mult ulei sau să adaugi maioneză la salată, deoarece vinetele astfel preparate îşi pierd din calităţi.
4 Ceapa elimină toxinele
Ceapa reduce nivelul zahărului din sânge şi stimulează eliminarea grăsimilor şi toxinelor, ajutând astfel la purificarea organismului şi, implicit, la combaterea celulitei.
5 Ardeiul iute intensifică arderile
Având proprietăţi diuretice, tonice şi antiinfecţioase, ardeiul iute scade apetitul. În plus, ajută la eliminarea zaharurilor şi grăsimilor chiar înainte de asimilare. Datorită acestor proprietăţi, specialiştii din industr