Cartofii noi sunt buni prăjiţi la ceaun, însă devin delicioşi dacă sunt incluşi în reţete speciale, cu legume, brânzeturi sau carne. În plus, preparaţi la cuptor, sunt mult mai sănătoşi. Aşa că, dacă ai chef de un răsfăţ culinar, testează reţetele pe care ţi le propunem şi sigur nu vei fi dezamăgit(ă). Cartofii noi sunt buni prăjiţi la ceaun, însă devin delicioşi dacă sunt incluşi în reţete speciale, cu legume, brânzeturi sau carne. În plus, preparaţi la cuptor, sunt mult mai sănătoşi. Aşa că, dacă ai chef de un răsfăţ culinar, testează reţetele pe care ţi le propunem şi sigur nu vei fi dezamăgit(ă).
Preparaţi la abur sau înăbuşiţi, cartofii noi ajută în procesul de detoxificare a organismului, datorită conţinutului lor bogat în potasiu. S-a mai dovedit că au efect calmant asupra organismului şi că te scapă de constipaţie, dacă sunt consumaţi sub formă de suc.
Ingrediente: 3 ouă, 200 g de bacon, 1 kg cartofi noi, câteva fire de pătrunjel, 30 g unt, 100 ml smântână, 200 g caşcaval, 200 g telemea, sare, piper.
Mod de preparare: cartofii se spală şi se fierb în coajă cu sare. Când sunt gata, se curăţă, se taie rondele şi se aşază în strat, într-o tavă unsă cu unt. Se acoperă cu felii de caşcaval şi de brânză, cu pătrunjel tocat mărunt şi fâşii de bacon (jumătate din cantitate), sare şi piper, apoi se repetă operaţiunea cu cealaltă parte din ingrediente. Deasupra se aşază un alt strat de cartofi şi se toarnă peste el smântâna omogenizată cu ouăle bătute. Tava se introduce în cuptor, la foc potrivit. Se lasă până se rumeneşte deasupra.
Ingrediente: 1 kg de cartofi noi potriviţi, o cutie de boabe de porumb sau o pungă cu boabe congelate (450 g), o ceapă roşie, 200 g şuncă de Praga, 100 g caşcaval, sare, piper, un ou, o lingură de unt.
Mod de preparare: se spală cartofii, fără să fie decojiţi, se scobesc uşor cu cuţitul sau cu o linguriţă, având