Ma gandesc la Brazilia⦠Imi vine deodata in minte un teren de fotbal in care jucatori de talie mondiala precum Ronaldo, Ronaldihno, Kaka sau Roberto Carlos ridica victoriosi spre cer de cinci ori cupa mondiala. Si imediat imi pun intrebarea⦠Oare anul acesta va fi a sasea oara? Dar pana cand va veni clipa adevarului, haideti sa intram putin in tainele⦠nu, nu ale fotbalului, ci ale bucatariei braziliene⦠Bucataria braziliana este influentata de culturile europeana, indiana sau africana. Ingredientele principale sunt orezul alb, fasolea neagra, fructele de mare sau cele exotice. Brazilia se poate lauda si cu unele preparate traditionale care si-au extins sfera de renume la nivelul intregii lumi.
TRADITIONAL. Feijoada este mancarea tipic braziliana, preparata initial de sclavii adusi din Africa. La Rio de Janeiro feijoada este foarte populara. Se prepara din fasole neagra cu carne de vita sau cu urechi si coada de purcel. Se serveste intr-o farfurie adanca, alaturi de orez.
Brazilienii prefera sa bea guarana, un suc preparat din planta cu acelasi nume care se gaseste in padurile amazoniene. Sucurile de fructe sunt foarte raspandite in Brazilia. Bautura traditionala a Braziliei este Cachaca. Este o bautura alcoolica tare care se obtine din sfecla de zahar. Se bea pura sau preparata cu lamaie, zahar si cuburi de gheata.
FEIJOADAMancare de fasole neagra cu carne INGREDIENTE: 50 g carnaciori afumati, 500 g carne de porc sarata, 100 g slanina afumata, 500 g file de porc proaspat, 3 cotlete de porc, sunca, un kg de fasole neagra, 60 g untura, usturoi, sare, piper, 6 portocale, doua cepe. PREPARARE: Intr-un vas de pamant cu apa rece se pune la inmuiat fasolea neagra, apoi se fierbe. Intr-un alt vas se fierbe carnea desarata in prealabil si, cand este gata, se pune peste fasole. Se adauga slanina, sunca si carnea proaspata de porc. Se lasa la foc mi