Specialiştii afirmă că mirosul, atingerea şi chiar simpla vedere a anumitor alimente pot acţiona ca afrodisiace, trezind dorinţa de a face dragoste.
Sexologul american Ava Cadell, specialistă în domeniul comportamentului şi sexualităţii umane (Newport University şi Institute for Advanced Study of Human Sexuality in San Francisco), afirmă că "alimentele conţin substanţe nutritive diferite, care afectează în mod diferit psihicul omului. Unele pot inhiba dorinta, altele fac ca afluxul de sange sa fie mai mare spre organele genitale, iar altele determina cresterea secretiei de hormoni ai fericirii!".
Efectul psihologic
Specialista împarte alimentele afrodisiace în trei grupe, în funcţie de efectul psihologic pe care îl determină si in functie de influenta acestuia asupra performantelor sexuale. Astfel, pentru “faza de flirt”, Cadell afirmă că trebuie consumate “alimente condimentate, care cresc numărul bătailor inimii. Spre exemplu, banana conţine substanţe care induc o stare de bună dispoziţie şi măresc încrederea în propria persoană. Morcovii, prin forma lor falică şi conţinutul bogat în fibre pot induce dorinţa sexuală”. Cadell continuă cu “alimentele pentru faza de seducşie”: “creveţii, ca şi alte tipuri de fructe de mare sunt vitale pentru buna funcţionare a glandei tiroide, ciocolata- care conţine multa cofeină, iar aceasta ridică nivelul energiei emoţionale, ghimbirul- mirodenia care determină creşterea presiunii sângelui în zona organelor genitale, măslinele- despre cele verzi se presupune că îi fac pe bărbaţi mai virili, şi aşa mai departe”.
Sunt favorizate
Specialista vorbeşte şi despre “alimentele pentru creşterea performanţelor sexuale”, iar acestea sunt...neaşteptate : “pizza cu brânză - creşte presiunea sângelui în penis cu cinci la sută, floricelele de porumb cu nouă la sută, plăcinta cu