Salata ambalată este mai periculoasă decât burgerii din carne de vită, susţine un expert în nutriţie din Marea Britanie, citat de "The Telegraph". Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Un anumit tip de bacterii care se găsesc în pungile cu salată tăiată pot fi aproape imposibil de ucis, susţine profesorul Hugh Pennington, în cazul în care frunzele nu sunt iradiate - un proces care nu este acceptat de consumatori.
Afirmaţia vine la scurt timp după ce o serie de infecţii au afectat peste 300 de consumatori ai saltelor cumpărate din supermarketuri din Anglia şi Scoţia.
Cea mai mare asociere cu infecţiile o au cei care au consumat salate pre-tăiate din lanţurile de supermarketuri. "Acest studiu arată că există o legătură şi că mai multe tipuri de salate şi legume au fost contaminate", susţine Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii.
Anul trecut, producătorul de alimente Dole a retras de pe piaţă un sortiment de salată ambalată din 10 state americane, după ce a fost descoperită o bacterie în acestea.
Cererea pentru produse care conţin salată a crescut enorm în ultima vreme, în urma campaniilor pentru un stil de viaţă sănătos. Salata este considerată însă unul dintre produsele care provoacă boli legate de alimentaţie, deoarece cresc direct pe sol, iar mulţi factori patogeni pot fi ucişi doar cu ajutorul căldurii sau al tratamentelor chimice intensive, şi nu doar prin spălare cu apă.
"Este mai sigur să mănânci un burger decât o salată. În ciuda scandalurilor recente cu carnea de cal, procesul prin care trece carnea este mult mai riguros decât cel la care sunt supuse salatele, care nu pot fi fierte sau gătite", a mai spus profesorul Pennington.
TOP 3 recomandările editorilor:ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Convenţia PDL - înmormîntare cu "Hai la horă, măi flăcăi!"VIDEO Traian Băsescu: "Adio PDL. Noi astăzi ne-am despărțit. Lua