Oficialii ANSVSA suspectează faptul că mai multe kilograme din carnea de cal descoperită în apropiere de Bucureşti au fost distribuite la fast-food-urile şi la restaurantele din Capitală.
În urma scandalului de cal din Europa, inspectorii ANSVSA au recoltat, în data de 13 februarie, probe de specie, potrivit Digi 24. Potrivit preşedintelui ANSVSA, în buletinul de analiză reieşea că nu era carnea indicată pe etichetă şi anume antricot de vită.
Citeşte şi Carne de cal, descoperită în specialităţi locale dintr-o regiune din Austria
„În depozitul de unde am recoltat proba am verificat şi s-a luat lista de distribuţie şi a reieşit că, din lotul respectiv, a ajuns carne la şapte unităţi de procesare şi de comercializare.
Inspectorii din Bucureşti au constatat că din loturile respective nu mai era carne spre comercializare.
"Trebuie să menţionăm că nu putem spune că acea carne era carne de cal, din lotul de unde am recoltat proba s-a ajuns la şapte unităţi, e posibil ca în acel lot să nu fie în totalitate carne de cal. Este posibil ca numai proba pe care am recoltat-o noi să fie carne de cal. Noi am recoltat alte probe şi aşteptăm rezultatul analizelor de laborator”, a declarat Mihai Ţurcanu, preşedintele ANSVSA, la Digi24.
Citeşte şi Comercianţi elveţieni au retras de la vânzare carne de cal, în urma unui reportaj
„Cantităţile erau mici, în jur de 3-5 kilograme la fiecare unitate”, a spus Mihai Ţurcanu. Întrebat dacă e o problemă de etichetare, preşedintele ANSVSA a spus că este una de falsificare.
„Considerăm că este un grup infracţional şi, datorită acestui fapt, noi am sesizat şi organele de poliţie pentru a verifica datele semnalate de noi”, a mai spus Mihai Ţurcanu. El a menţionat că verificări se fac şi la Alba Iulia, de unde provine carnea.
Preşedintele ANSVSA a spus că este exclus ca din acest lot să fie carne