Peste 50 de hoteluri şi vile din Germania, Austria, Elveţia, Italia, Franţa, Spania şi Irlanda, membre ale Bio-Hotels Association, îşi răsfaţă clienţii cu meniuri ecologice. Dar şi cu tratamente corporale şi de înfrumuseţare bio.
Peste 50 de hoteluri şi vile din Germania, Austria, Elveţia, Italia, Franţa, Spania şi Irlanda, membre ale Bio-Hotels Association, îşi răsfaţă clienţii cu meniuri ecologice. Dar şi cu tratamente corporale şi de înfrumuseţare bio.
Foarte mulţi occidentali cumpără alimente, produse cosmetice şi de îngrijire corporală bio şi haine şi aşternuturi din bumbac organic. Curentul eco este foarte puternic în Europa, iar hotelierii nu puteau să stea de-o parte.
La ora actuală, 52 de hoteluri şi vile, membre ale Bio-Hotels Association, îşi întîmpină clienţii cu mîncare organică. Cele mai multe dintre acestea sînt în Germania (28) şi Austria (16), Elveţia avînd doar trei spaţii de cazare înscrise în asociaţie, Italia – două, în timp ce Irlanda, Spania şi Franţa au cîte un singur bio-hotel.
CONDIŢII. Unităţile de cazare membre ale Bio-Hotels Association respectă mai multe standarde: oferă numai produse alimentare organice, de calitate, au cel puţin un meniu vegetarian şi un meniu integral, au contract de inspecţie cu o organizaţie de certificare şi control eco desemnată de asociaţie şi respectă toate cerinţele legislaţiei comunitare în domeniu, dar şi alte cerinţe suplimentare ale asociaţiei. De la regula “totul bio‘‘ se acceptă doar cîteva excepţii. În cazul băuturilor nonalcoolice, maximum trei sortimente pot fi convenţionale, în timp ce în cazul celor alcoolice în meniu trebuie să se regăsească minimum cinci vinuri din struguri organici şi un sortiment de bere. Şi la capitolul mîncare există o excepţie: pot fi folosite şi ingrediente convenţionale, dacă acestea nu sînt disponibile în varianta bio