Scorţişoara dă o aromă dulce cozonacilor de Crăciun şi plăcintei cu mere, dar oferă şi multe beneficii pentru sănătate deoarece conţine nutrienţi şi fibre, fier şi calciu. Cercetătorii au descoperit că, adăugând acest condiment în dieta ta zilnică, poţi trata boli precum cancerul, diabetul zaharat sau tulburarea Alzheimer, potrivit livestrong.com. Centrul American de Medicină Complementară şi Alternativă recomandă însă să îţi consulţi medicul de familie înainte de a începe să iei suplimente de scorţişoară.
Reglarea nivelurilor glicemiei
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2, o boală care împiedică organismul să regleze nivelurile de zahăr din sânge, ar putea să se simtă mai bine dacă adaugă scorţişoară în dieta lor zilnică, potrivit unei analize publicate în revista „Farmacoterapie". Într-un studiu realizat în 2007, cei 164 de bolnavi care au mâncat mai multă scorţişoară au înregistrat scăderi moderate ale glicemiei. Alte studii sugerează că dacă mănânci una sau două linguriţe de scorţişoară la masă, riscul să îţi crească glicemia, aşa cum se întâmplă de obicei după masă, scade semnificativ.
Proprietăţianti-coagulare şi anti-microbi
Scorţişoara împiedică coagularea sângelui şi reduce inflamaţia din organism, potrivit cercetărilor realizate de Fundaţia George Mateljan. Uleiurile din scorţişoară luptă, de asemenea, cu bacteriile si ciupercile din corp, cum ar fi cele care provoacă infecţii de fermentaţie, mai ales atunci când luate împreună cu medicamente anti-fungice, cum ar fi flucanazole. Prin adăugarea de scorţişoară la mâncăruri poţi preveni, de asemenea, toxiinfecţiile alimentare. Cercetările indică faptul că extractele de scorţişoară au oprit dezvoltarea agenţilor alimentari patogeni din supa de morcov timp de două luni.
Îmbunătăţirea simptomelor bolii Alzheimer
Persoanele cu boala Alzheimer pot simţi îmbunătăţiri semnif