CE BEM, CE MINCAM ● Inghetata are opt E-uri
Din compozitia inghetatei Squash rezulta ca aceasta are o densitate energetica mare si este dezechilibrata nutritional. Ca atare, nu este recomandata pentru multe categorii de consumatori.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Îngheţata are opt E-uri
Din compoziţia îngheţatei Squash rezultă că aceasta are o densitate energetică mare şi este dezechilibrată nutriţional. Ca atare, nu este recomandată pentru multe categorii de consumatori.
Îngheţata Squash (sandwich biscuiţi cacao cu îngheţată de vanilie) are în compoziţie: zahăr, lapte praf degresat rehidratat, lapte praf normalizat, zer praf, grăsimi vegetale, emulgatori: monodigliceride ale acizilor graşi E 471, stabilizatori: gumă de guar E 412, gumă de carruba E 410, caragenani E 407, aromă naturală de vanilie, colorant natural: betacaroten E 160a", iar biscuiţii cu cacao: "făină, zahăr, grăsime vegetală hidrogenată, sirop de glucoză, cacao, lapte praf degresat, emulsificator: – lecitină naturală din soia E 322, agenţi de afînare: bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, aromă de ciocolată, sare". 100 de grame din această îngheţată ne aduc un aport energetic de 254 kcal./1.064 kj şi proteine 5,22, glucide 41, din care zaharuri 21,97, lipide 7,70, din care saturate 0,037, fibră 1,03, sodiu 0,09.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că avem un "produs compozit format din îngheţată şi biscuiţi obţinute din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahăr, glucoză), dar şi glucide cu absorbţie lentă (făină), lapte praf şi zer, grăsimi hidrogenate şi aditivi alimentari. Profilul nutriţional al produsului este dezechilibrat, cu un exces de glucide (41%), care imprimă o încărcătură glicemică ridicată periculoasă pentru pancreasul endocrin. Îngheţata conţine şi aditivi alimentari ce pot afecta sistemul gas