Extracte din boabele de struguri au fost adăugate la unele alimente „funcţionale”- cu calităţi folosite în tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni. Astfel, producătorii au adăugat unele extracte din struguri la cereale, batoanele dietetice sau chiar gumă de mestecat, după ce s-a descoperit că ajută la sporirea antioxidanţilor din aceste produse.
De altfel, cei care au descoperit aceste calităţi în boabele de struguri cercetează acum efectele extractelor şi la alte alimente. Antioxidanţii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi care afectează celulele organismului şi care, pe termen lung, afectează sănătatea şi sistemul imunitar.
Producători din mai multe state europene, dar şi asiatice încearcă să folosească ingrediente cât mai naturale pentru produsele lor, după ce s-a demonstrat că tendinţa mondială este de a se renunţa la alimentele procesate. (E.H.)
Extracte din boabele de struguri au fost adăugate la unele alimente „funcţionale”- cu calităţi folosite în tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni. Astfel, producătorii au adăugat unele extracte din struguri la cereale, batoanele dietetice sau chiar gumă de mestecat, după ce s-a descoperit că ajută la sporirea antioxidanţilor din aceste produse.
De altfel, cei care au descoperit aceste calităţi în boabele de struguri cercetează acum efectele extractelor şi la alte alimente. Antioxidanţii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi care afectează celulele organismului şi care, pe termen lung, afectează sănătatea şi sistemul imunitar.
Producători din mai multe state europene, dar şi asiatice încearcă să folosească ingrediente cât mai naturale pentru produsele lor, după ce s-a demonstrat că tendinţa mondială este de a se renunţa la alimentele procesate. (E.H.)