Business Insider a realizat o investigaţie care relevă "ingredientele scârboase" din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Gândacii, măruntaiele peştilor sau părul de şobolan sunt "secretele" prin care marile companii îşi colorează produsele şi le conferă gustul unic, notează sursa.
GÂNDACI STRIVIŢI. Business Insider susţine că Starbucks striveşte gândaci pentru a obţine colorantul roşu folosit în cafelele sale.
SECREŢII ANALE DE CASTOR. Firmele producătoare de îngheţată folosesc o combinaţie între urina şi secreţiile anale ale castorilor, numită "castoreum", pentru a crea aromele de vanilie şi zmeură. Castoreum, produs aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), este folosit şi în parfumuri.
VEZICĂ DE PEŞTE. Conform Business Insider, "ingredientul" secret care oferă strălucire berii este vezica uscată de peşte. BBC a confirmat această teorie printr-o investigaţie care a scos la iveală că majoritatea berilor britanice conţin vezică de peşte.
NISIP. Sosul picant din restaurantele Wendy's conţine, pe lângă chili, şi nisip, folosit drept agent antiaglomerant.
ŢESUT CONJUNCTIV DE PORC. Gelatina folosită la jeleuri este făcută din colagen, care la rândul ei se obţine din ţesut conjunctiv de porc fiert.
SECREŢII DE OAIE. Lanolina, un aditiv aprobat de FDA care face guma de mestecat mai moale, provine din prelucrarea lânii de oi. Această substanţă gelatinoasă se mai găseşte şi în cosmetice, în protecţia solară şi în produsele pentru copii.
RUMEGUŞ. Caşcavalul ras conţine rumeguş, care îl face să nu se lipească.
PENE DE RAŢĂ ŞI PĂR UMAN. Conform Business Insider, producătorii de pâine folosesc un aminoacid numit L-cisteină, care face pâinea mai moale. Acest aminoacid este format din 80% păr de om prelucrat, dar conţine şi pene de r