Resveratrolul, o substanţă pe care o conţine vinul roşu, ar putea îmbunătăţi echilibrul şi mobilitatea persoanelor în vârstă, spun cercetătorii. Aceasta este deja cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului şi de a preveni cancerul, informează Daily Mail.
„Studiul nostru sugerează că resveratrolul, care poate fi obţinut din suplimente nutritive, dar şi prin alimentaţie, ar putea diminua o parte din deficienţele de mişcare ale persoanelor în vârstă”, potrivit cercetătorilor americani.
Cercetătorii au dat resveratrol unor cobai tineri şi bătrâni, timp de opt săptămâni, după care au testat abilitatea lor de a merge de-a lungul unei grinde foarte înguste. La început, cobaii bătrâni au avut probleme, dar, cu timpul, au ajuns la performanţele celor tineri. Specialiştii au declarat că nu este încă destul de clar cum îmbunătăţeşte resveratrolul echilibrul.
În ciuda rezultatelor din laborator, corpul uman absoarbe foarte puţin resveratrol. O persoană ar trebui să bea câteva sute de pahare de vin pe zi pentru a se bucura de aceleaşi beneficii ca şi cobaii. Tocmai de aceea, cercetătorii au anunţat că lucrează la un compus care să aibă acelaşi efect asupra oamenilor şi să poată fi consumat în cantităţi mici. (Otilia Doboş)
Resveratrolul, o substanţă pe care o conţine vinul roşu, ar putea îmbunătăţi echilibrul şi mobilitatea persoanelor în vârstă, spun cercetătorii. Aceasta este deja cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului şi de a preveni cancerul, informează Daily Mail.
„Studiul nostru sugerează că resveratrolul, care poate fi obţinut din suplimente nutritive, dar şi prin alimentaţie, ar putea diminua o parte din deficienţele de mişcare ale persoanelor în vârstă”, potrivit cercetătorilor americani.
Cercetătorii au dat resveratrol unor cobai tineri şi bătrâni, timp de opt săptămâni, după care au