Ştim cu toţii că în fiecare aliment putem găsi substanţe nocive pentru organism, cum ar fi aşa numitele E-uri, însă nimeni nu ne spune că mâncând o banală îngheţată de vanilie vom înghiţi şi secreţii anale şi urină de la castori sau că într-o ciocolată vom putea găsi păr de şobolan, scrie Mediafax.
Companiile alimentare pot face reclamă folosindu-se de expresii precum arome naturale, calorii reduse şi conţinut mare de vitamine, însă este puţin probabil ca acestea să promoveze utilizarea de vezici de la peşte, nisip sau păr uman, scrie Business Insider.
Iată 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-am putea consuma zilnic în 11 produse, fără să ne dăm seama:
Colorant roşu: Roşu de coşenilă (carminul), o substanţă extrasă din insecta cu acelaşi nume, folosit de compania Starbucks în produsele gen frapuccino, pe care le etichetează ca fiind vegetale. Odată cu iaurtul, gemul, prăjiturile şi produsele din tomate pe care le-am consumat până acum se poate spune că am consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă că am ingerat şi cel puţin 70.000 de coşenile. Gândacul este zdrobit pentru a se obţine colorantul roşu.
Îngheţată: Secreţii anale de la castor. Aromele de vanilie şi căpşuni ale îngheţatelor ar putea fi intensificate de ''castoreum'', un amestec din secreţii anale şi urină de la castori. Se găseşte, de asemenea, în parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de ''arome naturale'', deci nu vom şti niciodată că le mâncăm.
Bere: Vezici de peşte. Cleiul de peşte, obţinut din vezici uscate de peşte, îi dă berii aspectul de galben strălucitor.
Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy's chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudră de sticlă.
Jeleu sau gelatină: Ţesut conjunctiv de la animale. Gelatina este făcută din colagen, care est