CE BEM, CE MÎNCĂM ● Ciupercile sînt în cantitate foarte mică
Ingredientul principal al acestei supe de ciuperci sînt grăsimile vegetale hidrogenate – margarina –, care sînt un real pericol pentru sistemul cardiovascular.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Ciupercile sînt în cantitate foarte mică
Ingredientul principal al acestei supe de ciuperci sînt grăsimile vegetale hidrogenate – margarina –, care sînt un real pericol pentru sistemul cardiovascular.
Supa-cremă de ciuperci Maggi are în compoziţie: "cremă pudră 21,7% (grăsime vegetală hidrogenată, derivaţi din lapte), făină din grîu, amidon modificat E 1440/E 1420/E 1414/E 1410, grăsime vegetală, sare iodată, lapte praf, extract de drojdie, ciuperci deshidratate 8,7% (ciuperci de pădure 3,6%, zahăr, făină de ciuperci deshidratate 1,2%, făină de ceapă deshidratată, proteine vegetale hidrolizate pe bază de gluten de grîu, arome, zahăr caramelizat, frunze de pătrunjel deshidratat 0,5%, condimente, acidifiant (acid citric E 330)). Produsul conţine urme de ou, soia, ţelină". O porţie din acest produs ne va aduce "453 kj/104 kcal, proteine 2,3 g, glucide 10,1 g, din care zaharuri 2,0 g, lipide 6,5 g, din care saturate 4,5 g, fibre 0,5 g, sodiu 1,1 g".
Amidonul modificat este folosit la prepararea iaurturilor cremoase, şi este deosebit de periculos pentru sănătatea noastră.
ANALIZĂ. Produsul analizat este o supă-cremă sub formă de pudră predozată la plicuri avînd ingrediente principale zaharuri cu absorbţie lentă (amidon din făină de grîu, amidon modificat), dar şi zaharuri cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză). Acesta conţine şi surse ascunse de sare, gluten, lactoză. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că, din păcate, supa conţine şi grăsimi hidrogenate periculoase