Foto: George Doyle / StockbyteESENTIAL Daca stiti si alte secrete sau daca lucrati in bransa si vreti sa ne dezvaluiti cate ceva, asteptam comentariile voastre. O seară în doi reuşită începe cu o rezervare din timp, mai ales dacă este vorba despre sfârşitul săptămânii, o zi de sărbătoare sau despre o ocazie specială. Astfel poţi obţine masa favorită, mai ales dacă e vorba despre o seară în doi care coincide şi cu un moment special, cum ar fi o primă întâlnire, o declaraţie de dragoste sau o cerere în căsătorie. De obicei, mesele pentru două persoane se găsesc mai greu, iar dacă nu sunt rezervate din timp, rişti să te trezeşti cu necunoscuţi la masă sau în mijlocul restaurantului, atunci când, de fapt, ai vrea un loc mai intim sau chiar un separeu.
Nu cere întotdeauna părerea chelnerului despre meniul pe care ţi l-ai propus. Puţini sunt de încredere şi îţi vor recomanda ce este mai bun şi niciodată nu-ţi vor spune că nici ei nu ar mânca ceea ce ai ales. Iar dacă auzi un chelner că-ţi spune despre ce ai cerut că “este unul dintre meniurile noastre cele mai populare”, aşteaptă-te mai degrabă la ce e mai rău. Mergi pe intuiţie sau pe experienţă dacă cunoşti restaurantul!
Atenţie şi la mâncarea “reciclată”, adică la resturile de la alţi clienţi sau ce-a rămas din ziua precedentă, mai ales când este vorba despre platouri asortate, sarmale, musaca, supe, ciorbe şi alte meniuri “risipite” în farfurie. Persoanele cu simţul gustativ foarte bine dezvoltat simt imediat că ceva nu este în regulă, mai ales când e vorba despre ceva proaspăt amestecat cu ceva “rămas”.
Unele restaurante încearcă să-i ademenească pe copii cu gusturi dulci, pentru că ştiu că micuţii se dau în vânt după dulce. Să nu vă mire copilul vostru pe care îl scoateţi “în lume” să ia o banală masă cu voi, că va constata, de pildă, că supa de la restaurant este mai bună decât cea de-acasă, la f