CE BEM, CE MÎNCĂM
Combinaţia de ingrediente din acest produs este periculoasă pentru majoritatea consumatorilor din cauza margarinei şi a aditivilor alimentari. CE BEM, CE MÎNCĂM
Combinaţia de ingrediente din acest produs este periculoasă pentru majoritatea consumatorilor din cauza margarinei şi a aditivilor alimentari.
Produsul “Croissant cu cremă de cacao 7 days” are o listă de ingrediente foarte lungă. De pe aceasta citim: “făină de grîu, cremă de cacao 27% (zahăr, grăsimi vegetale parţial hidrogenate, apă, cacao pudră cu conţinut scăzut de grăsime 7%, lapte praf degresat, alcool, emulgator (esteri ai acidului lactic de mono şi digliceride ale acizilor graşi E472b), aromă de vanilie, agent de gelifiere (alginat de sodiu E401), conservant (sorbat de potasiu E202 0,1%), margarină (grăsimi vegetale parţial hidrogenate), apă, sare, emulgator (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), acidifiant (acid citric E330), aromă, conservant (sorbat de potasiu E202 0,1), zahăr, stabilizator (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), gălbenuş de ou, drojdie, umectanţi (glicerol E422, sorbitol E420), sare, aromă de vanilie, colorant (betacaroten E160), conservant (propionatde calciu E282 0,1% ). Produsul poate conţine urme de alune, soia”.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Mencinicopschi descrie croissantul analizat: “Produs de patiserie, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu absorbţie lentă şi rapidă, grăsimi parţial hidrogenate în combinaţie cu aditivi alimentari”. Aceştia fac parte din categoria conservanţilor, emulgatorilor, agenţilor de gelifiere, acidifianţilor, stabilizatorilor, umectanţilor. Această combinaţie nefericită specifică alimentelor moderne rafinate este periculoasă pentru sănătate atît prin conţinutul ridicat de glucide, cît şi din cauza grăsimilor hidrogenate, care imprimă