Societatea „Lactitalia”, acuzată de falsificarea brânzei de oaie italiene, îi are ca acţionari majoritari pe fraţii Andrea şi Pierluigi Pinna, membrii în diferite comisii guvernamentale pentru depistarea produselor alimentare italiene falsificate, informează cotidianul Corriere della Sera. La Camera de Comerţ din Bucureşti, societatea „Lactitalia” a fost înregistrată ca un S.R.L (Societate cu Răspundere Limitată) specializat în creşterea de vaci, oi şi c
Societatea „Lactitalia”, acuzată de falsificarea brânzei de oaie italiene, îi are ca acţionari majoritari pe fraţii Andrea şi Pierluigi Pinna, membrii în diferite comisii guvernamentale pentru depistarea produselor alimentare italiene falsificate, informează cotidianul Corriere della Sera.
La Camera de Comerţ din Bucureşti, societatea „Lactitalia” a fost înregistrată ca un S.R.L (Societate cu Răspundere Limitată) specializat în creşterea de vaci, oi şi capre pentru producţia de lapte, dar şi pentru alte alimente. Cu sediul la Sassari (Sardinia), societatea fabrică produsele lactate în România cu etichetă italiană, sub numele „La Dolce vita”. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, celebra brânză de oaie („il pecorino”) care costă şi 20 euro la kilogram, este făcută din lapte românesc, dar vândută ca produs original italian.
În spatele afacerii se află fraţii Andrea şi Pierluigi Pinna, doi întreprinzători cunoscuţi în lumea producătorilor agricoli. Mai mult, cei doi sunt implicaţi în lupta pentru combaterea falsificării produselor italiene. Andrea Pinna este vicepreşedintele Consorţiului pentru tutelarea brânzei de oaie produse în Sardinia. Fratele lui, Pierluigi, este consilier al comisiei care certifică autenticitatea brânzei italiene.
Fraţii Pinna deţin 70,5% din acţiunile societăţii „Lactitalia”, care şi-a deschis o filială de producţie la Recaş, în judeţul Timiş. Restul de 29,5% apar