Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar unii cred şi că este cea mai comună. Britanicii consideră o aventură clătita sau croissantul francezilor. Românii consideră ciudată carnea de ren pusă artistic pe o clătită cu un ou ochi lângă, dar în statul american Alaska, acest mic dejun este la ordinea zilei.
„Daily Mail“ face o listă cu unele dintre cele mai ciudate alimente care se consumă la micul dejun peste tot în lume. Din Japonia până în Australia, vom afla cu ce se delectează oamenii la cea mai importantă masă.
Micul dejun în Alaska
După cum spuneam, micul dejun constă într-o bucată de carne de ren prăjită, pusă pe o clătită pufoasă, iar alături un ou ochi. Săracu' Rudolph!
Micul dejun în Japonia
O alegere populară în Japonia este tofu, însoţit de peşte şi orez. Totul este înmuiat în sos de soia.
Micul dejun în India
Aici se servesc cartofi copţi cu rozmarin, linte, cârnat vegetarian, o omletă din tofu şi pâine prăjită cu banane şi piper. Micul dejun variază foarte mult, de la zonă la zonă, dar se păstrează, totuşi, calea vegetariană.
Micul dejun în America
O alegere care poat duce la artere îngroşate şi la riscul unui atac de cord: clătite pufoase făcute în casă, cu sirop din belşug şi afine, câteva feliuţe de şuncă şi, eventual, omletă.
Micul dejun în Ghana
Cel mai popular fel de mâncare în această ţară africană este „waakye“, un fel de orez gătit cu fasole, care se găseşte şi de cumpărat la orice colţ de stradă.
Micul dejun în Thailanda
Pentru europeni, ţările asiatice servesc cele mai nebuneşti mic-dejunuri. În Thailanda se mănâncă peşte picant gătit împreună cu porc dulce-picant, totul garnis